top of page

Els Gegants Els Veguers de Montblanc a Costa Rica

Cercavila a San José 26 d'agost/2023 a les 11 am

Els Amics dels Gegants de Montblanc estan de gira a Costa Rica per primera vegada en els seus 30 anys de vida i faran la seva presentació a San José, amb una cercavila que anirà des de la Plaça de la Cultura fins al Parc Nacional, en ple centre de San José.


Un esdeveniment cultural únic en el que es fusionen tradicions molt arrelades tant a Catalunya com a Costa Rica i en el que també participaran els seus "germans" a Costa Rica, els membres de AGRUCA, Associació Grup Cultural Aserrí, amb les seves mascarades i el grup de dansa medieval del Casal Català, Ars Gaudi.

L'activitat és gratuïta i oberta al públic


AGRUCA i els Amics dels Gegants de Montblanc han portat a terme un intercanvi cultural excepcional en la vida de les dues agrupacions. Un intercanvi que va començar amb la visita que van realitzar 32 membres de AGRUCA a Montblanc (Catalunya) al maig de 2022, on van donar a conèixer la tradició costa-riquenya de les mascarades i que culmina en aquest mes d'agost amb la visita de 27 membres dels Amics dels Gegants de Montblanc presentant els seus gegants i participant en diferentes activitats en la gira que estan fent per diverses localitats de Costa Rica.

 

Tots els membres del Casal Català de Costa Rica estem molt feliços de poder rebre als Amics dels Gegants de Montblanc i a representants de AGRUCA en el Casal, el mateix dia 26 a les 2 pm, i molt agraïts per l'esforç de totes dues agrupacions, que ha permès portar a Costa Rica una tradició catalana amb més de 600 anys d'història i al voltant de 3.500 gegants censats en l'actualitat.

Enhorabona per l'èxit de l'esdeveniment !Comments


bottom of page