top of page

TALLER DANSES TRADICIONALS


Taller: Sardanes i què més? professora: Estel Guillaumes dimecres 18 de setembre de 6 a 7:30 pm a la seu del Casal actividad gratuïta amb reserva previa (formulari de reserva, més avall)

"Sardanes i què més?" és un taller que vol donar a conèixer una mica més de les danses tradicionals que hi ha a Catalunya d'una forma pràctica, ballant.

La sardana és per a molts l'únic ball tradicional de Catalunya que coneixen i la seva forma circular ja apareix dibuixada en algunes coves prehistòriques com les de Cogull, on es troben representacions de danses circulars que, amb pocs canvis, han arribat als nostres dies.

No obstant això, el fet que Catalunya tingués contactes amb pobles fenicis romans i grecs, va permetre que es creessin un gran nombre de balls i danses tradicionals, en la seva major part dedicats a sants, màrtirs, patrons etc.

També hi ha alguns balls de caràcter religiós i cerimonial que es coneixen com les "moxigangas", que van representant els moments àlgids de la Passió del Senyor.

Però a Catalunya, a més de la sardana, hi ha molts altres balls tradicionals: el contrapàs, la Bolangera, el ball de Sant Ferriol, el ball de gitanes, la dansa de Castellterçol, el ball de l'espolsada, el ball d'en Serrallonga , l'esquerrana, les corrandes, ball de cintes, jotes, patatuf .... i en aquest taller practicarem alguns d'ells.

Amb el suport del Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny - Esbart Marboleny Les Preses (Girona - Espanya) www.marboleny.cat

bottom of page