top of page

FIRA DE SANTA LLÚCIA


FIRA D'ARTESANIES del 15 de novembre al 15 de desembre

La Fira de Santa Llúcia se celebra a Barcelona, cada any, des de 1786 i és una de les fires més populars de la ciutat. [Veure vídeos al final d'aquest post]

En aquesta ocasió tenim la sort de poder donar a conèixer aquesta tradició catalana alhora que cooperem tots, vostès i nosaltres, en l'objectiu d'ajudar a la Fundación Pro-Jóvenes con Parálisis Cerebral del barri Don Bosco, a la qual el Casal donarà tots els guanys d'aquesta fira.

Des de fa més de 30 anys, FUNPROJOPACE ajuda a joves adults a potenciar les seves habilitats en un context d'igualtat i lluita pel seu benestar i integració. Si no va trobar en la fira alguna cosa del seu grat però igualment vol cooperar amb el seu donatiu, pot fer-ho mitjançant SINPE MÒBIL al 8471 4545, indicant "donatiu fun"

 

Des de la tendresa de Constança Orbaiz i l'humor de Maysoon Zayid volem compartir-vos el testimoni d'aquestes dues joves afectades per paràlisi cerebral, que han après a conviure amb aquesta discapacitat i són un exemple de poder i superació. Dos testimonis que ens ajuden a comprendre i a veure; prenguin-se el temps!

Discapacitat, poder diferent | Constanza Orbaiz

Tinc 99 problemes ... la paràlisi és només un d'ells | Maysoon Zayid

 

QUÈ ÉS? LA FIRA DE SANTA LLÚCIA


Des de 1786 s'organitza, davant de la Catedral de Barcelona, la Fira de Santa Llúcia, una de les més populars de la ciutat. Ni les majors calamitats, com la terrible epidèmia de febre groga que va patir la ciutat de Barcelona en el 1860, van impedir mai la celebració d'aquesta fira, on es poden trobar productes d'artesania i elements típics de les festes de Nadal. Santa LLÚCIA és la patrona de les modistes, sastres i de tots aquells que treballen l'art de l'agulla.
Una preciosa vídeo-postal de la Fira de Santa Llúcia

Fira de Santa Llúcia · Una mica d'història

Per a nostàlgics, un reportatge de NO-DO de 1975

bottom of page